Дигитален маркетинг експерт

Деси Хайверова

Десислава Хайверова, дигитален маркетолог
Най-важното накратко

Моите умения

SEO
84%
Разглеждам всеки уебсайт от 3 страни - удобство за потребителя, пълнота на информацията и SEO фактори за класиране. Получавате подробен анализ и технически анализ на разбираем език: къде са проблемите, как да ги решите и как ще помогне на бизнеса Ви това.
Копирайтинг
79%
Мога да пиша за скучни неща по интересен начин. И гарантирано поне двама души се смеят на шегите ми (аз и леля ми!). Шегичка, разбира се.
Страстта ми е да работя с козметични, модни и детски брандове - сред проектите ми се нареждат над 50 статии за официалния блог на Sofia Ring Mall, както и множество рекламни материали за брандовете Bath&BodyWorks и Baby.bg.
PHP
10%
След години четене в Stack Overflow и сериозни усилия да оправя нещо, без да разбирам нищо, най-сетне през 2021 г. седнах да науча PHP. Следете тази секция, предстоят update-и (ако не си счупя сайта преди това).
FB + IG
90%
Съдържанието, което създавам за своите клиенти, изпъква в потребителския фийд. Чрез изграждане на фунии, професионално таргетиране и ретаргетиране, рекламите достигат точно до тази аудитория, която има най-голям шанс да закупи дадения продукт или услуга.
Опит с платформи и софтуер
81%
Имам сериозен опит с поддържането на сайтове на WordPress. Притежавам добри познания за работа с Joomla и платформите Dreem, Seliton, PrestaShop.

Боравя умело с Photoshop и Canva. Ежедневно използвам Netpeak Spider, SerpStat, ScreamingFrog и още много други SEO инструменти.

HTML + CSS
67%
Стремя се да пиша семантично издържан код (макар че понякога прекалявам с div...)
Опитът ми досега...

Ето какво е полезно да знаете за мен

Живея, дишам и сънувам Дигитален маркетинг вече 8 години. Започнах като контент мениджър (зад гръмката титла се крие кротък писар на продуктови описания и блог статии) на известна онлайн книжарница.

Още през 2013-а осъзнах, че голямата ми страст е оптимизацията на сайтове – след доста изкарани обучения започнах да разработвам технически SEO задания за сайтове и онлайн магазини. Клиентите ми днес получават подробен анализ по 300+ фактора, ключови за по-добро класиране в Google и Yandex.

Някъде през вече далечната 2014-а подхванах поддръжката на първата си брандова Фейсбук страница, като през годините имах периоди с успешно управление на над 15 клиентски страници едновременно. През 2020 г. избрах да се фокусирам върху създаването на Фейсбук съдържание само за ключови партньори, което позволява пълна отдаденост към съответните брандове. Публикациите в техните страници често достигат над 80 000 organic reach, с над 10 000 взаимодействия. Да, това е постигнато без реклама! 

Успоредно на рекламната дейност, поддържам WordPress сайтовете на няколко компании, като се грижа както за сигурността на сайтовете, така и за качеството на съдържанието в тях. Изграждам интуитивни потребителски пътеки (фунии) – постигнахме 213% повече регистрации след имплементация на насочващи бутони на подходящите страници в Pecheli.NET.

Обожавам поезията на Т.С. Елиът, книгите на Харуки Мураками, плуването и стойностни продукции като Mr. Robot, BoJack Horseman, Carnival Row и The Expanse. Привърженик съм на воденето на съзнателен живот с грижа за опазването на природата.

Обучения и сертификати

Имам си и тапии...

  • сертификат Google Analytics Individual Qualification;
  • сертификат за завършен курс Google Tag Manager Fundamentals;
  • сертификат от Beyond Academy за преминат мастър клас по копирайтинг;
  • сертификат от Beyond Academy за преминат мастър клас Facebook реклама;
  • Certificate in Advanced English (Grade A – Level C2) от University of Cambridge, ESOL Examinations.

През античността (2011 г.) завърших висше техническо образование, което на теория е развило логическото ми мислене, а на практика ми помага да си сменям лампичките на окачения таван.

Концепция на бранда

Какво означава HAYZ?

Hayz (произнася се „хейз“) е термин от астрологията, обозначаващ необичайно, възникнало случайно положение с голяма мощ, в което нощна, женска планета е под хоризонта при дневно раждане (и обратното, при нощно раждане). Счита се, че подобна позиция на планета е като амулет за голям късмет.

Разбира се, в Hayz има и заигравка с моята фамилия.

Hayz.bg